OnLion 2021 - Leírás


 

Home   Information for teachers    Benefits   Részletes leírás   Szabályok   Mintafeladatok   GY.I.K.   Feladatok   Megoldások  


 

Az izgalmas olvasnivalóink közül válogató angolul tanuló diákoknak immáron 8. alkalommal biztosítunk ingyenes részvételi lehetőséget a sok-sok kalandot és érdekes kérdéseket nyújtó versenyünkön.

A megmérettetés témája természetesen ezúttal is független a vásárolt olvasmányoktól, így bármely olvasmányunkban is kalandozik diákja, ez egy újabb kaland lehet számára.

Regisztrálja diákjait ingyenes versenyünkre, és fedezzük fel együtt Anglia lenyűgöző világát!

 

A részvétel feltételei*:

A megmérettetésben ingyenesen vehet részt az a diák, aki részére tanáruk vagy az oktatási intézmény, ahol tanulnak, legalább 1 db olvasmányt megvásárolt kiadónk kínálatából. A kitöltött jelentkezési lap a vásárlással egyidejűleg visszaküldhető online felületünkön, vagy azt követően, legkésőbb a jelentkezési határidő végéig e-mailben a verseny@elthungary.hu e-mail-címre.

A versenyben közoktatási intézményben és nyelviskolában tanuló diákok is részt vehetnek. A jelentkezés csak az iskola adatainak feltüntetésével érvényes!

 

Az őszi kínálatunkból válaszható olvasmányok teljes listáját és a regisztrációhoz szükséges adatlapot az alábbi linken találhatják meg*:

Olvasmányok listája 

 

 

 * A változtatás jogát fenntartjuk.

    
(*a képek csak illusztrációk)

 

Az olvasmányok ára egységesen 2 500 Ft/darab  

 

A jelentkezés határideje: 2021. november 7, éjfél

 

A fordulók időpontjai

1. forduló: 2021. november 15. – november 19.

2. forduló: 2021. november 29. – december 3.

 

A jelentkezési lap a következő linken érhető el:

https://www.elthungary.hu/onlion_2021_15 

 

A feladatok megoldása:

A feladatok a honlapunkon lesznek elérhetőek, az alábbi link segítségével könnyedén megtalálhatják azokat.

Feladatok:

Az online feladatlapok az egyes fordulók első napján, reggel 8 órakor nyílnak meg, és a forduló utolsó napján, este 8 óráig folyamatosan elérhetőek lesznek.

A szabályok szerint a feladatlapok kitöltése nem igényel tanári felügyeletet, így a diákok ott és akkor oldhatják meg a feladatokat, amikor számukra a legkényelmesebb. Ez történhet az iskolában – például egy különórán –, vagy délutáni szakkörön, de akár otthon is. A kérdések megválaszolásához a résztvevők bátran kérhetnek segítséget, vagy akár az internetet is használhatják.

A cél azonban az, hogy a válaszok a diákok saját munkáját tükrözzék, ezért kérjük a felkészítő tanárokat, hogy csak útmutatással támogassák a tanulókat a feladatsor megoldásában.

A kitöltésnek nincs időkorlátja sem, mindaddig, amíg a „KÜLDÉS” gombra rá nem kattintanak, a feladatlap nyitva marad, ez idő alatt tetszőlegesen módosíthatók a feladatokra adott válaszok is.

 A megoldásokat honlapunkon keresztül tudják visszaküldeni, a feladatlap alján található „KÜLDÉS” gombra kattintva.

 

FONTOS INFORMÁCIÓK A VÁLASZLAPOK VISSZAKÜLDÉSÉHEZ:

Kérjük, hogy a feladatlapot tartalmazó felület bezárása előtt bizonyosodjanak meg arról, hogy a válaszaikat elküldték!

Az egyes fordulók utolsó napján, este 8 órakor az online felület automatikusan lezárul, így ezt követően a megoldások elküldésére nincs lehetőség!

Válaszlapokat e-mailben vagy postai úton nem fogadunk el!

Kérjük, figyeljenek rá, hogy nincs lehetőség részletekben elmenteni a válaszlapokat!

A válaszok csak a feladatlap visszaküldéséig módosíthatók!

A visszaküldött feladatlap válaszaiban nincs további lehetőség a módosításra!

Amennyiben ugyanazon névvel, ugyanazon címről több megoldás is érkezik, kizárólag az elsőként beérkezett feladatlap kerül értékelésre.

 

Eredmények, oklevelek és emléklapok:

A verseny két fordulóból áll, és az egyes fordulóban elért eredmények összeadódnak.

A versenyzőket kategóriánként díjazzuk.

Az elmúlt évek visszajelzései alapján szeretnénk, ha minél több résztvevő dicsekedhetne el azzal, hogy milyen eredményt ért el, így a két forduló összesített eredményeit figyelembe véve kihirdetjük, és névre szóló, nyomtatott oklevéllel jutalmazzuk országos szinten minden kategória első három helyezettjét, illetve digitálisan elérhető emléklapot küldünk a verseny minden résztvevőjének.

 

Eredmények közzététele:

Az egyes fordulókat követően az addig elért eredményeket e-mailben küldjük ki a felkészítő tanároknak.

 

 

Kategóriák:

Az idei megmérettetésen életkor és nyelvi szint szerint négy kategóriában lehet indulni.

 A0     

Általános iskola 3-4. évfolyama  

 A1     

Az általános iskola 5–6. évfolyama és az általános iskola 7–8. évfolyama, akik második idegen nyelvként tanulják az angol nyelvet

 A2     

Az általános iskola 7–8. évfolyama, a középiskola 9. évfolyama, a középiskola 9–10. évfolyama, akik második idegen nyelvként tanulják az angol nyelvet, és a kéttannyelvű vagy emelt szintű képzésben 5–7. évfolyama

 B1     

A középiskola 10–12. évfolyama és a kéttannyelvű vagy emelt szintű képzésben tanulók 8– 11. évfolyama

 


* A részvételi szabályzatról bővebben itt tájékozódhat: http://www.elthungary.hu/onlion_rules