On-lion - Szabályok


Home   Information for teachers    Részletes leírás       Szabályok      Mintafeladatok  GY.I.K.  Megoldások   Eredmények


 

A felhívás olyan OEM által akkreditált iskolák tanulóinak szól, akik általános vagy középiskola nappali tagozatos (3-12. évfolyamos) diákok és a magyar közoktatás rendszerén belül tanulják az angol nyelvet.

Nem vehetnek részt azok a tanulók,*

  • akik magántanulók,
  • akik nem OEM által akkreditált iskola vagy intézmény diákjai,
  • akik iskolájukban nem látogatják az angol órákat,
  • akiket nem a tanáriak regisztrálnak,
  • akik az angol nyelvet anyanyelvként beszélik,
  • akik több mint egy évig éltek angol nyelvterületen
  • akiknek jelentkezési lapja nem érkezik be a kiírt jelentkezési határidő letelte előtt,
  • akik a megrendelt olvasmány ellenértékét nem egyenlítették ki.

 

*Amennyi bárkinek kétsége támad, hogy versenyezhet-e, kérjük, hogy keresse a szervezőket a jelentkezési lap elküldése előtt!

 

Kategóriák

Négy kategóriában lehet indulni, életkor és nyelvi szint szerint:

 A0     

Az általános iskola 3–4. évfolyama

 A1     

Az általános iskola 5–6. évfolyama és az általános iskola 7–8. évfolyama, akik második idegen nyelvként tanulják az angol nyelvet

 A2     

Az általános iskola 7–8. évfolyama, a középiskola 9. évfolyama, a középiskola 9–10. évfolyama, akik második idegen nyelvként tanulják az angol nyelvet, és a kéttannyelvű vagy emelt szintű képzésben 5–7. osztályos tanulók

 B1     

A középiskola 10–12. évfolyama és a kéttannyelvű vagy emelt szintű képzésben tanulók 8–11. évfolyama

 

A kategóriáktól való eltérés:

Amennyiben egy tanuló nem talál a számára megfelelő kategóriát, vagy a felkészítő tanár úgy érzi, másik kategóriába kellene őt besorolni, akkor kérjük, hogy a jelentkezés elküldése előtt keressék a szervezőket!

 

A fordulók:

A verseny két, egyenként 15 feladatot tartalmazó fordulóból áll.

A győztes az a diák, aki a két forduló összesített eredménye alapján a legmagasabb pontszámot éri el.

Amennyiben a második fordulót követően a pontegyenlőség miatt az első három helyezés nem dönthető el, harmadik forduló kerül kiírásra. A második forduló eredményeinek közzététele után a harmadik fordulóban való részvételről külön e-mailben értesítjük az érintett diákok felkészítő tanárait.

 

A feladatok elérhetősége:

A feladatok a honlapunkon lesznek elérhetőek az adott forduló első napján, reggel 8 órától a forduló utolsó napján, este 8 óráig.

A harmadik forduló feladatait e-mailben küldjük el az érintettek felkészítő tanárainak a részére. A megoldásokat a megadott határidőig e-mailben várjuk vissza.  

 

A feladatok megoldása:

A szabályok szerint a feladatlapok kitöltése nem igényel tanári felügyeletet, így a diákok ott és akkor oldják meg a feladatokat, amikor számukra a legkényelmesebb. Ez történhet az iskolában – például egy különórán –, vagy délutáni szakkörön, vagy akár otthon is. A kérdések megválaszolásához a résztvevők bátran kérhetnek segítséget, vagy akár az internetet is használhatják. A cél az, hogy a válaszok a diákok saját munkáját tükrözzék, ezért kérjük a felkészítő tanárokat, hogy csak útmutatással támogassák a tanulókat a feladatsor megoldásában.

 

Reklamáció:

Bármilyen reklamációt kizárólag írásban, a felkészítő tanároktól fogadunk el, az egyes fordulók eredményhirdetése után maximum 48 órával. Az időpont lejárta után reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

 

Az eredmények közzététele:

Az egyes fordulókat követően az addig elért eredményeket honlapunkon tesszük közzé, a résztvevők nevének, valamint a jelentkezés során megadott városnak a megjelölésével.

 

 A jelentkezés feltétele:

1 db olvasmány megvásárlása az ELT Hungary által kínált könyvekből, valamint a jelentkezési adatlap hiánytalan kitöltése és visszaküldése. A jelentkezés kizárólag a felkészítő tanár által beküldve érvényes.

Az olvasmányok ára egységesen 1 600 Ft/db, melyet a csomag átvételekor postai utánvéttel kell kifizetni.

 

A vásárlástól való visszalépés:

Az internetes vásárlás szabályai szerint van lehetőség a vásárlástól való visszalépésre, az erre vonatkozó törvényeknek megfelelően. Amennyiben a könyv vételára visszafizetésre kerül, az automatikusan a jelentkezés törlését is jelenti. Így a továbbiakban a visszaküldött válaszlapok nem értékelhetők.

 

A díjakról:

A versenyzőket kategóriánként díjazzuk.

Az idei évben először, az első három helyezettnek lehetőséget biztosítunk arra, hogy válasszanak a meghirdetett nyeremények közül.

1. díj: ARCHOS Hoverboard vagy Samsung Galaxy A6 (2018) A600 LTE Smartphone

2. díj: Huawei P8 Lite Smartphone vagy Xbox One Kinect

3. díj: Philips SoundShooter SBT 30 Wireless bluetooth speaker vagy Philips SHB3060 wireless headphone

 

Kategóriánként az első 3 helyezett névre szóló oklevelet kap emlékül.

Kategóriánként az első három helyezett díját kiadónk képviselői személyesen adják át a nyertesek részére.

Az első három helyezést elérő diák felkészítő tanárait könyvutalvánnyal jutalmazzuk, melyet a Szalay Könyvkiadó választékából vásárolhatnak le.

Azok a felkészítő tanárok, akik tíznél több diák jelentkezését küldik el, választhatnak egyet az olvasmányokhoz tartozó tanári csomagjaink közül, melyet térítésmentesen küldünk el a részükre. 

Extra ajándék: Az egy iskolából jelentkező diákok eredményei összeadódnak. Az országos összesítésben a legjobb eredményt elérő iskola nyereménye egy ELT Skills csomag, az iskola által kiválasztott osztály részére (maximum 35 fő).

 

Adatkezelési szabályok:

A jelentkezési adatlap kitöltésével és visszaküldésével a jelentkezők hozzájárulnak ahhoz, hogy az ELT Hungary közzé tegye nevüket, fényképüket és iskolájukat a kiadó honlapján, Facebook oldalán.

Továbbá ahhoz is, hogy a döntőben elkészített kreatív feladatokat a kiadó használhassa promóciós célokra, azok megjelenhessenek a honlapon, Facebookon stb.

A díjátadáson az ELT Hungary Kft. képviselője fotó- és videófelvételeket készíthet, amelyeket külön hozzájárulás nélkül megjelentethet saját honlapján, Facebook oldalán és egyéb promóciós megjelenési felületeiben.

A jelentkezők a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével elfogadják az ELT Hungary Kft.  adatkezelési szabályzatát, amely mindenben megfelel a 2018. május 25-én hatályba lépett uniós adatvédelmi rendeletnek (EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE). A szabályzat teljes egészében az alábbi linken érhető el:

http://www.elthungary.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_2018_05_24_2018_05_24