On-lion - Szabályok


  Home   Information for teachers    Részletes leírás       Szabályok      Mintafeladatok  GY.I.K.   


 

A felhívás olyan OEM által akkreditált iskolák tanulóinak szól, akik általános vagy középiskola nappali tagozatos (3-12. évfolyamos) diákok és a magyar közoktatás rendszerén belül tanulják az angol nyelvet.

Nem vehetnek részt azok a tanulók,*

  • akik magántanulók,
  • akik nem OEM által akkreditált iskola vagy intézmény diákjai,
  • akik iskolájukban nem látogatják az angol órákat,
  • akiket nem a tanáriak regisztrálnak,
  • akik az angol nyelvet anyanyelvként beszélik,
  • akik több mint egy évig éltek angol nyelvterületen
  • akiknek jelentkezési lapja nem érkezik be a kiírt jelentkezési határidő letelte előtt,
  • akik a megrendelt olvasmány ellenértékét nem egyenlítették ki.

 

*Amennyi bárkinek kétsége támad, hogy versenyezhet-e, kérjük, hogy keresse a szervezőket a jelentkezési lap elküldése előtt!

 

Kategóriák

Négy kategóriában lehet indulni, életkor és nyelvi szint szerint:

 A0     

Az általános iskola 3–4. évfolyama

 A1     

Az általános iskola 5–6. évfolyama és az általános iskola 7–8. évfolyama, akik második idegen nyelvként tanulják az angol nyelvet

 A2     

Az általános iskola 7–8. évfolyama, a középiskola 9. évfolyama, a középiskola 9–10. évfolyama, akik második idegen nyelvként tanulják az angol nyelvet, és a kéttannyelvű vagy emelt szintű képzésben 5–7. osztályos tanulók

 B1     

A középiskola 10–12. évfolyama és a kéttannyelvű vagy emelt szintű képzésben tanulók 8–11. évfolyama

 

A kategóriáktól való eltérés:

Amennyiben egy tanuló nem talál a számára megfelelő kategóriát, vagy a felkészítő tanár úgy érzi, másik kategóriába kellene őt besorolni, akkor kérjük, hogy a jelentkezés elküldése előtt keressék a szervezőket!

 

A fordulók:

A verseny két, egyenként 15 feladatot tartalmazó fordulóból áll.

A győztes az a diák, aki a két forduló összesített eredménye alapján a legmagasabb pontszámot éri el.

Amennyiben a második fordulót követően a pontegyenlőség miatt az első három helyezés nem dönthető el, harmadik forduló kerül kiírásra. A második forduló eredményeinek közzététele után a harmadik fordulóban való részvételről külön e-mailben értesítjük az érintett diákok felkészítő tanárait.

 

A feladatok elérhetősége:

A feladatok a honlapunkon lesznek elérhetőek az adott forduló első napján, reggel 8 órától a forduló utolsó napján, este 8 óráig.

A harmadik forduló feladatait e-mailben küldjük el az érintettek felkészítő tanárainak a részére. A megoldásokat a megadott határidőig e-mailben várjuk vissza.  

 

A feladatok megoldása:

A szabályok szerint a feladatlapok kitöltése nem igényel tanári felügyeletet, így a diákok ott és akkor oldják meg a feladatokat, amikor számukra a legkényelmesebb. Ez történhet az iskolában – például egy különórán –, vagy délutáni szakkörön, vagy akár otthon is. A kérdések megválaszolásához a résztvevők bátran kérhetnek segítséget, vagy akár az internetet is használhatják. A cél az, hogy a válaszok a diákok saját munkáját tükrözzék, ezért kérjük a felkészítő tanárokat, hogy csak útmutatással támogassák a tanulókat a feladatsor megoldásában.

 

Reklamáció:

Bármilyen reklamációt kizárólag írásban, a felkészítő tanároktól fogadunk el, az egyes fordulók eredményhirdetése után maximum 48 órával. Az időpont lejárta után reklamációt nem áll módunkban elfogadni.

 

Az eredmények közzététele:

Az egyes fordulókat követően az addig elért eredményeket honlapunkon tesszük közzé, a résztvevők nevének, valamint a jelentkezés során megadott városnak a megjelölésével.

 

 A jelentkezés feltétele:

1 db olvasmány megvásárlása az ELT Hungary által kínált könyvekből, valamint a jelentkezési adatlap hiánytalan kitöltése és visszaküldése. A jelentkezés kizárólag a felkészítő tanár által beküldve érvényes.

Az olvasmányok ára egységesen 1 600 Ft/db, melyet a csomag átvételekor postai utánvéttel kell kifizetni.

 

A vásárlástól való visszalépés:

Az internetes vásárlás szabályai szerint van lehetőség a vásárlástól való visszalépésre, az erre vonatkozó törvényeknek megfelelően. Amennyiben a könyv vételára visszafizetésre kerül, az automatikusan a jelentkezés törlését is jelenti. Így a továbbiakban a visszaküldött válaszlapok nem értékelhetők.

 

A díjakról:

A versenyzőket kategóriánként díjazzuk.

Az idei évben először, az első három helyezettnek lehetőséget biztosítunk arra, hogy válasszanak a meghirdetett nyeremények közül.

1. díj: ARCHOS Hoverboard vagy Samsung Galaxy A6 (2018) A600 LTE Smartphone

2. díj: Huawei P8 Lite Smartphone vagy Xbox One Kinect

3. díj: Philips SoundShooter SBT 30 Wireless bluetooth speaker vagy Philips SHB3060 wireless headphone

 

Kategóriánként az első 10 helyezett névre szóló oklevelet kap emlékül.

Kategóriánként az első három helyezett díját kiadónk képviselői személyesen adják át a nyertesek részére.

Az első három helyezést elérő diák felkészítő tanárait könyvutalvánnyal jutalmazzuk, melyet a Szalay Könyvkiadó választékából vásárolhatnak le.

Azok a felkészítő tanárok, akik tíznél több diák jelentkezését küldik el, választhatnak egyet az olvasmányokhoz tartozó tanári csomagjaink közül, melyet térítésmentesen küldünk el a részükre. 

Extra ajándék: Az egy iskolából jelentkező diákok eredményei összeadódnak. Az országos összesítésben a legjobb eredményt elérő iskola nyereménye egy ELT Skills csomag, az iskola által kiválasztott osztály részére (maximum 35 fő).

 

Adatkezelési szabályok:

A jelentkezési adatlap kitöltésével és visszaküldésével a jelentkezők hozzájárulnak ahhoz, hogy az ELT Hungary közzé tegye nevüket, fényképüket és iskolájukat a kiadó honlapján, Facebook oldalán.

Továbbá ahhoz is, hogy a döntőben elkészített kreatív feladatokat a kiadó használhassa promóciós célokra, azok megjelenhessenek a honlapon, Facebookon stb.

A díjátadáson az ELT Hungary Kft. képviselője fotó- és videófelvételeket készíthet, amelyeket külön hozzájárulás nélkül megjelentethet saját honlapján, Facebook oldalán és egyéb promóciós megjelenési felületeiben.

A jelentkezők a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével elfogadják az ELT Hungary Kft.  adatkezelési szabályzatát, amely mindenben megfelel a 2018. május 25-én hatályba lépett uniós adatvédelmi rendeletnek (EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE). A szabályzat teljes egészében az alábbi linken érhető el:

http://www.elthungary.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_2018_05_24_2018_05_24