Löwenzahn 2020 - Szabályok


Home   Tägliches lesen...   Information für die Lehrer   Részletes leírás   Szabályok   Mintafeladatok   GY.I.K   Feladatok   Megoldások   


 

A felhívás olyan iskolák diákjainak szól, akik általános vagy középiskola nappali tagozatos (3–12. évfolyamos) tanulói és a magyar közoktatás rendszerén belül tanulják a német nyelvet.

Nem vehetnek részt azok a tanulók,*

 

  • akik a német nyelvet anyanyelvként beszélik,
  • akik több mint egy évig éltek német nyelvterületen,
  • akiknek jelentkezési lapja nem érkezik be a kiírt jelentkezési határidő letelte előtt,
  • akik az akció keretén belül megrendelt olvasmány ellenértékét nem egyenlítették ki.

 

*Amennyiben bárkinek kétsége támad, hogy versenyezhet-e, kérjük, hogy keresse a szervezőket a jelentkezési lap elküldése előtt az alábbi e-mail-címen: verseny@elthungary.hu

  

Kategóriák

Az idei megmérettetésen négy kategóriában lehet indulni, életkor és nyelvi szint szerint.

 

A1     

Az általános iskola 3–4. évfolyama és a német nemzetiségi nyelvet tanulók 3–4. évfolyama

 A1+    

Az általános iskola 5–6. évfolyama, a német nemzetiségi nyelvet tanulók 5–6. évfolyama, és az általános iskola 7–8. évfolyama, akik második nyelvként tanulják a német nyelvet

 A2     

Az általános iskola 7–8. évfolyama, a német nemzetiségi nyelvet tanulók 7– 8. évfolyama, a középiskola 9. évfolyama, és a középiskola 9–10. évfolyama, akik második nyelvként tanulják a német nyelvet

 B1     

A középiskola 10–12. évfolyama és a német nemzetiségi nyelvet tanulók 9–12. évfolyama

A kategóriáktól való eltérés:

Amennyiben egy tanuló nem talál a számára megfelelő kategóriát, vagy a felkészítő tanár úgy érzi, másik kategóriába kellene őt besorolni, mint ahogyan az életkora indokolná, akkor kérjük, hogy a jelentkezés elküldése előtt keressék a szervezőket a verseny@elthungary.hu e-mail-címen!

 

A fordulók:

A verseny két, egyenként 15 feladatot tartalmazó fordulóból áll. A verseny végén a fordulóban elért eredmények összeadódnak.

 

A feladatok elérhetősége:

A feladatok a honlapunkon lesznek elérhetőek az adott forduló első napján, reggel 8 órától a forduló utolsó napján, este 8 óráig.

Feladatok oldal

 

A feladatok megoldása:

A szabályok szerint a feladatlapok kitöltése nem igényel tanári felügyeletet, így a diákok ott és akkor oldhatják meg a feladatokat, amikor számukra a legkényelmesebb. Ez történhet az iskolában – például egy különórán –, délutáni szakkörön, vagy akár otthon is. A kérdések megválaszolásához a résztvevők bátran kérhetnek segítséget, illetve akár az internetet is használhatják. A cél azonban az, hogy a válaszok a diákok saját munkáját tükrözzék, ezért kérjük a felkészítő tanárokat, hogy csak útmutatással támogassák a tanulókat a feladatsor megoldásában.

Reklamáció:

Bármilyen reklamációt kizárólag írásban, a felkészítő tanároktól fogadunk el, az egyes fordulók eredményhirdetése után maximum 72 órával. Az időpont lejárta után az észrevételt nem áll módunkban elfogadni.

Az eredmények közzététele:

Az egyes fordulókat követően az addig elért eredményeket honlapunkon tesszük közzé, a résztvevők nevének, valamint a jelentkezés során megadott városnak a megjelölésével.

 A jelentkezés feltétele:

Azok, akik az ELT HUNGARY kínálatából legalább 1 db olvasmányt megvásárolnak, valamint a jelentkezési adatlapot hiánytalanul kitöltve visszaküldik, ingyenesen vehetnek részt a versenyben.

A vásárlás és a vásárlástól való visszalépés:

Az olvasmányok ára egységesen 2 500 Ft/db, melyet a csomag átvételekor postai utánvéttel kell kifizetni.

Az internetes vásárlás szabályai szerint van lehetőség a vásárlástól való visszalépésre, az erre vonatkozó törvényeknek megfelelően. Amennyiben a könyv vételára visszafizetésre kerül a megrendelő részére, az automatikusan a jelentkezés törlését is jelenti. Így a továbbiakban a visszaküldött válaszlapok nem értékelhetők.

Eredmények, oklevelek és emléklapok:

A versenyzőket kategóriánként díjazzuk.

Az elmúlt évek visszajelzései alapján szeretnénk, ha minél több résztvevő dicsekedhetne el azzal, hogy milyen eredményt ért el, így a két forduló összesített eredményeit figyelembe véve hirdetjük ki, és névre szóló, digitálisan elérhető oklevéllel jutalmazzuk az összes maximális pontot elérő diákot.

Valamint kihirdetjük kategóriánként a legjobb országos, megyei, városi és iskolai eredményt elérőket és az őket felkészítő tanárok névsorát is, akiket szintén névre szóló oklevéllel jutalmazunk.

 

Adatkezelési szabályok:

A jelentkezési adatlap kitöltésével és visszaküldésével a jelentkezők hozzájárulnak ahhoz, hogy az ELT Hungary közzé tegye nevüket, fényképüket és iskolájukat a kiadó honlapján, Facebook oldalán.

Az emléklapok személyes átadása során az ELT Hungary Kft. képviselője fotó- és videófelvételeket készíthet, amelyeket külön hozzájárulás nélkül megjelentethet saját honlapján, Facebook oldalán és egyéb promóciós megjelenési felületeiben.

A résztvevők a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével elfogadják az ELT Hungary Kft.  adatkezelési szabályzatát, amely mindenben megfelel a 2018. május 25-én hatályba lépett uniós adatvédelmi rendeletnek (EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE). A szabályzat teljes egészében az alábbi linken érhető el:

http://www.elthungary.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_2018_05_24_2018_05_24