Löwenzahn 2019 - Szabályok


Home   Tägliches lesen...   Information für die Lehrer   Részletes leírás   Szabályok   Mintafeladatok   GY.I.K   Feladatok   Megoldások   Eredmények  


 

A felhívás olyan OEM által akkreditált iskolák diákjainak szól, akik általános vagy középiskola nappali tagozatos (3–12. évfolyamos) tanulói és a magyar közoktatás rendszerén belül tanulják a német nyelvet.

Nem vehetnek részt azok a tanulók,*

akik nem OEM által akkreditált iskola vagy intézmény diákjai,

akik iskolájukban nem látogatják a német órákat,

akik a német nyelvet anyanyelvként beszélik,

akik több mint egy évig éltek német nyelvterületen,

akiknek jelentkezési lapja nem érkezik be a kiírt jelentkezési határidő letelte előtt,

akik az akció keretén belül megrendelt olvasmány ellenértékét nem egyenlítették ki.

*Amennyiben bárkinek kétsége támad, hogy versenyezhet-e, kérjük, hogy keresse a szervezőket a jelentkezési lap elküldése előtt az alábbi e-mail-címen: verseny@elthungary.hu

  

Kategóriák

Az idei megmérettetésen négy kategóriában lehet indulni, életkor és nyelvi szint szerint.

 

A1     

Az általános iskola 3–4. évfolyama és a német nemzetiségi nyelvet tanulók 3–4. évfolyama

 A1+    

Az általános iskola 5–6. évfolyama, a német nemzetiségi nyelvet tanulók 5–6. évfolyama, és az általános iskola 7–8. évfolyama, akik második nyelvként tanulják a német nyelvet

 A2     

Az általános iskola 7–8. évfolyama, a német nemzetiségi nyelvet tanulók 7– 8. évfolyama, a középiskola 9. évfolyama, és a középiskola 9–10. évfolyama, akik második nyelvként tanulják a német nyelvet

 B1     

A középiskola 10–12. évfolyama és a német nemzetiségi nyelvet tanulók 9–12. évfolyama

A kategóriáktól való eltérés:

Amennyiben egy tanuló nem talál a számára megfelelő kategóriát, vagy a felkészítő tanár úgy érzi, másik kategóriába kellene őt besorolni, mint ahogyan az életkora indokolná, akkor kérjük, hogy a jelentkezés elküldése előtt keressék a szervezőket a verseny@elthungary.hu e-mail-címen!

 

A fordulók:

A verseny két, egyenként 15 feladatot tartalmazó fordulóból áll. A verseny végén a fordulóban elért eredmények összeadódnak.

 

A feladatok elérhetősége:

A feladatok a honlapunkon lesznek elérhetőek az adott forduló első napján, reggel 8 órától a forduló utolsó napján, este 8 óráig.

Feladatok oldal

 

A feladatok megoldása:

A szabályok szerint a feladatlapok kitöltése nem igényel tanári felügyeletet, így a diákok ott és akkor oldhatják meg a feladatokat, amikor számukra a legkényelmesebb. Ez történhet az iskolában – például egy különórán –, délutáni szakkörön, vagy akár otthon is. A kérdések megválaszolásához a résztvevők bátran kérhetnek segítséget, illetve akár az internetet is használhatják. A cél azonban az, hogy a válaszok a diákok saját munkáját tükrözzék, ezért kérjük a felkészítő tanárokat, hogy csak útmutatással támogassák a tanulókat a feladatsor megoldásában.

Reklamáció:

Bármilyen reklamációt kizárólag írásban, a felkészítő tanároktól fogadunk el, az egyes fordulók eredményhirdetése után maximum 48 órával. Az időpont lejárta után az észrevételt nem áll módunkban elfogadni.

Az eredmények közzététele:

Az egyes fordulókat követően az addig elért eredményeket honlapunkon tesszük közzé, a résztvevők nevének, valamint a jelentkezés során megadott városnak a megjelölésével.

 A jelentkezés feltétele:

Azok, akik az ELT HUNGARY kínálatából legalább 1 db olvasmányt megvásárolnak, valamint a jelentkezési adatlapot hiánytalanul kitöltve visszaküldik, ingyenesen vehetnek részt a versenyben.

A vásárlás és a vásárlástól való visszalépés:

Az olvasmányok ára egységesen 2 500 Ft/db, melyet a csomag átvételekor postai utánvéttel kell kifizetni.

Az internetes vásárlás szabályai szerint van lehetőség a vásárlástól való visszalépésre, az erre vonatkozó törvényeknek megfelelően. Amennyiben a könyv vételára visszafizetésre kerül a megrendelő részére, az automatikusan a jelentkezés törlését is jelenti. Így a továbbiakban a visszaküldött válaszlapok nem értékelhetők.

Eredmények, oklevelek és emléklapok:

A versenyzőket kategóriánként díjazzuk.

Az elmúlt évek visszajelzései alapján szeretnénk, ha minél több résztvevő dicsekedhetne el azzal, hogy milyen eredményt ért el, így a két forduló összesített eredményeit figyelembe véve hirdetjük ki, és névre szóló, digitálisan elérhető oklevéllel jutalmazzuk az összes maximális pontot elérő diákot.

Valamint kihirdetjük kategóriánként a legjobb országos, megyei, városi és iskolai eredményt elérőket és az őket felkészítő tanárok névsorát is, akiket szintén névre szóló oklevéllel jutalmazunk.

Azok, akik egyidejűleg, legalább 20 olvasmányt vásárolnak meg akciónk keretén belül, gyűjthetik a hűségpontokat, és azokat kínálatunkból további könyvekre válthatják át. 

Adatkezelési szabályok:

A jelentkezési adatlap kitöltésével és visszaküldésével a jelentkezők hozzájárulnak ahhoz, hogy az ELT Hungary közzé tegye nevüket, fényképüket és iskolájukat a kiadó honlapján, Facebook oldalán.

Az emléklapok személyes átadása során az ELT Hungary Kft. képviselője fotó- és videófelvételeket készíthet, amelyeket külön hozzájárulás nélkül megjelentethet saját honlapján, Facebook oldalán és egyéb promóciós megjelenési felületeiben.

A résztvevők a jelentkezési lap kitöltésével és visszaküldésével elfogadják az ELT Hungary Kft.  adatkezelési szabályzatát, amely mindenben megfelel a 2018. május 25-én hatályba lépett uniós adatvédelmi rendeletnek (EURÓPAI PARLAMENT ÉS A TANÁCS (EU) 2016/679 RENDELETE). A szabályzat teljes egészében az alábbi linken érhető el:

http://www.elthungary.hu/adatvedelmi_nyilatkozat_2018_05_24_2018_05_24