Nagyon sok kérdés érkezik hozzánk, ezek közül néhányra itt is válaszolunk.

  • Mi a különbség a Fox verseny és az ELC között? – A Fox verseny egy évek óta megrendezett nemzetközi verseny, míg az ELC kifejezetten a magyar oktatási rendszerhez igazodó teljesen új verseny. A Fox versenynél 75 perc áll rendelkezésre a feladatok megoldására, míg az ELC-nél könnyebbek a feladatok, így elég 45 perc, hogy akár egy tanórán is megírják a diákok. A Fox versenynél csak a kérdések 20 %-a vonatkozott az elolvasandó olvasmányra, míg ez az ELC-nél 50 %. Mindkét versenynél a legalsó szintek kivételével 30-30 kérdésre keresünk választ, a legalsó kategóriákban a Fox versenynél 15, az ELC-nél 21 kérdés van.
  • Melyik szintre nevezzem a gyerekeket? – Az ELC verseny korcsoportjai a következő könyveink szintjeire épülnek: Mercury – Young Stars 3, Venus – Get to the Top 1, Mars – Get to the Top 3, Jupiter – Pioneer Pre-Intermediate, Saturn – Pioneer Intermediate
  • Mit jelent az, hogy felelet-választós kérdés? – Minden kérdésre megadunk 4 válaszlehetőséget (A, B, C, D), és azokból kell kiválasztani a helyes választ a válaszlapon. Csak a válaszlapokat kell majd visszaküldeni a felbélyegzett válaszborítékban.
  • A kérdések mennyire épülnek a tananyagra? - Az ELC verseny korcsoportjai a következő könyveinkben tanultakra épülnek: Mercury – Young Stars 3, Venus – Get to the Top 1, Mars – Get to the Top 3, Jupiter – Pioneer Pre-Intermediate, Saturn – Pioneer Intermediate.
  • Egyedül vagy csoportosan kell megoldani a versenyt? – A verseny napján bármikor meg lehet írni a versenyt a diákoknak, 45 perc áll rendelkezésükre a tanulóknak. A szervező iskola felelőssége, hogy biztosítson megfelelő helyszínt és felügyeletet (nem feltétlenül angol tanárt). A diákok önállóan kell, hogy dolgozzanak, megőrizve a verseny tisztaságát.
  • Mit jelent az, hogy utánvéttel szállítjuk a könyveket? – A könyveket a Magyar Posta futárszolgálata fogja kiszállítani, azok ellenértékét közvetlenül a csomag átvételekor a postásnak kell odaadni.
  • Mikor kell a versenyt megíratni a diákokkal? – A verseny napján (2017. március 20.) bármikor megíratható a feladatlap, akár egy tanórán is, de akár a tanórák után is.
  • Van-e az iskolának bármilyen költsége a versennyel kapcsolatban? – Az iskolát semmilyen költség nem terheli, mert a pedagógusok megkapják a verseny előtt a nyomtatott feladatlapokat, a válaszlapokat és a felbélyegzett válaszborítékot is a visszaküldéshez.