ELC 2020 - Részletes leírás


Home Information for teachers    Részletes leírás     Szabályok  Mintafeladatok Eredmények


 

A részvétel feltételei és jelentkezés:

A versenynek nincs nevezési vagy részvételi díja!
A megmérettetésben bárki részt vehet, aki a korcsoport kategóriájához tartozó olvasmányt megvásárolja, és a jelentkezésmezőt kitöltve a megrendelőlapot visszaküldi részünkre.
A megrendelőlap az alábbi linkre kattintva érhető el.

english_language_competition_2020_8

Az olvasmányok ára egységesen 2 500 Ft/darab

Megrendelés:

A megrendelőlap beküldését követően az olvasmányokat néhány napon belül utánvéttel postázzuk, a rendelés leadásakor regisztrált címre.
Minden olyan iskola kap egy ingyenes tanári csomagot, ahonnan korcsoportonként legalább 8 jelentkező kerül regisztrálásra.
Megrendelési és jelentkezési határidő: 2020. március 23., hétfő, 10:00 óra
Kérjük, amennyieben a diákok csak az olvasmányt szeretnék megvásárolni, de nem kívánnak a versenyben részt venni, a megrendelőlap alján válasszák ezt az opciót.

A részvételi szabályzatról bővebben itt tájékozódhat:

http://www.elthungary.hu/elc2020_rules

A verseny menete, helyszíne és a feladatok:

A verseny egyetlen 45 perces fordulóból áll, és a versenyző diákok iskolájában kerül megrendezésre.
A feladatlapok 30 (ABCD) fokozatosan növekvő nehézségű feleletválasztós kérdésből állnak. A legfiatalabb korosztálynak szóló Mercury kategóriában csak 21 feladatot kell megoldania. A feladatok az angol nyelv olyan különböző részeit ölelik fel, mint a szókincs, a nyelvtan, a kiejtés, a kifejezések, az angol és az amerikai kultúra, és természetesen a megrendelt olvasmánnyal kapcsolatos kérdések. Ezért a jelentkezőknek még a verseny kezdete előtt ajánlott elolvasni a megvásárolt könyvet, hogy az azzal kapcsolatos kérdésekre helyes választ tudjanak adni.

Kategóriák:

Mercury  Az általános iskola 34. évfolyama
Venus  Az általános iskola 5–6. évfolyama és az általános iskola 7–8. évfolyama (akik második idegen nyelvként tanulják az angol nyelvet)
Mars  Az általános iskola 7–8. évfolyama, és a kéttannyelvű vagy emelt szintű képzésben 5–6. osztályos tanulók
Jupiter  A középiskola 9–10. évfolyama és a kéttannyelvű vagy emelt szintű képzésben tanulók 7–9. évfolyama
Saturn  A középiskola 11–12. évfolyama (akik második idegen nyelvként tanulják az angol nyelvet) és a kéttannyelvű vagy emelt szintű képzésben tanulók 10–12. évfolyama

 

Olvasmányok:

-        The King’s new suit
-        The Short-necked giraffe
-        The Wizard of Oz
-        The last of the Mohicans
-        Great expectations

Az olvasmányok ára egységesen 2 500 Ft/darab

A verseny időpontja:

2020. április 21. kedd

A feladatlapok kézhezvétele:

A jelentkezést leadó iskola a feladatlapokat a verseny előtt néhány nappal kapja meg postai úton, lezárt borítékban, melyet a verseny időpontja előtt nem szabad kinyitni a verseny tisztasága érdekében.
A jelentkezéseket elküldő iskola felelőssége, hogy biztosítson megfelelő helyszínt és felügyeletet a feladatlapok kitöltéséhez minden résztvevő számára (angoltanári felügyelet nem szükséges).
A verseny kezdetekor a felügyelő tanár kiosztja a versenyzők részére a megfelelő korcsoporthoz tartozó feladatlapot.
A megoldáshoz 45 perc áll rendelkezésre.
A feladatokat a diákoknak önállóan kell megoldaniuk, nem használható semmilyen segítség, sem az olvasmány, sem egyéb eszköz.
A 45 perc letelte után a felügyelő tanár összegyűjti a válaszlapokat, és az iskola képviselője visszaküldi azokat az ELT HUNGARY Kft. részére a csomagban található felbélyegzett válaszborítékban.

Visszaküldési cím: ELT Hungary Kft., 5310 Kisújszállás, Mikes u. 14.

A feladatlapok visszaküldésének határideje: 2020. április 28. kedd

A versenybizottság képviselője jelen lehet a versenyen és felügyelheti annak tisztaságát bármelyik véletlenszerűen kiválasztott iskolában.

Eredmények:

A verseny eredményeit honlapunkon tesszük közzé, a versenyző diák nevének, valamint az iskola nevének és városának feltüntetésével.
Az eredmények 2020. május 12-én kerülnek kihirdetésre.
A versenyzőket kategóriánként díjazzuk.
Az elmúlt évek visszajelzései alapján szeretnénk, ha minél több résztvevő dicsekedhetne az elért teljesítményével, ezért névre szóló, nyomtatott, illetve digitálisan is elérhető oklevéllel jutalmazzuk az összes maximális pontot elérő diákot.
Abban az esetben, ha bármelyik kategóriában, nincs egyetlen maximális pontszámú megoldás sem, akkor a legmagasabb pontszámot elért diákokat díjazzuk.
Kihirdetjük és oklevéllel díjazzuk kategóriánként a legjobb országos, megyei, városi és iskolai eredményt elérőket, valamint az őket felkészítő tanárokat is névre szóló oklevéllel jutalmazzuk.